Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnová polévka

31. 3. 2020

Ingredience:

400 g uvařené cizrny
1 l zeleninového vývaru (popř. 1 l vody + 2 kostky BIO zeleninového bujónu)
1/2 lžičky sušené bazalky

1/2 lžičky sušené majoránky
1/2 cibule
1 lžíce panenského řepkového oleje
1 lžička sojové omáčky „Tamari“ 
Čerstvá petrželová nať

Postup:

images--2-.jpg

1. Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v jiné vodě doměkka (cca 1 hodinu)
2. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem a zaprášíme hladkou moukou                                   3. Přisypeme zeleninu, cizrnu a zalijeme teplým vývarem
4. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme asi 30 minut vařit na mírném ohni
5. Poté cizrnovou polévku rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujeme. Smícháme zpět dohromady
 

Takto připravenou cizrnovou polévku můžeme podávat