Rajčatová polévka
Ingredience:
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
2 čerstvá rajčata
4 šalotky
1 stroužek česneku
Olivový olej
Čerstvá bazalka
1 balíček mozzarelly
Zeleninový bujón
Sůl
Pepř
Postup:
1. Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou)
2. Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujón, podle chuti dochutíme solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit
Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem