Těstovinový salát s tuňákem
Ingredience:
150 g těstovin
1 ks kvalitního tuňáku ve vlastní šťávě
2 ks vejce
1/2 červené cibule
2 polévkové lžíce petrželky
Sůl
Pepř
Olivový olej
Postup:
1. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na tenké proužky, petrželku na drobno, tuňáka slijeme a necháme okapat v cedníku
2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a jakmile je slijeme, promícháme je s trochou olivového oleje. Vše smícháme dohromady, osolíme a opepříme dle chuti
Těstovinový salát s tuňákem se dá podávat teplý, ale chutná
skvěle i vychlazený. Ozvláštnit ho můžeme trochou majonézy smíchané s bílým jogurtem