Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohový koláč s borůvkami

31. 3. 2020

Ingredience:

Drobenka:
6 lžic hrubé mouky
3 lžíce celozrnné mouky
Špetka mleté skořice
3 lžíce másla

Náplň:
3-5 lžic hnědého cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 lžička čerstvě strouhané citronové kůry
2 ks vejce
350 g měkkého tvarohu
Borůvky

stazeny-soubor--8-.jpg

Těsto:
1 ks vejce
1 lžička prášku do pečiva
150 g hnědého cukru
10 lžic oleje
150 g hrubé mouky
150 g celozrnné mouky
Špetka soly

Postup:

1. Připravíme těsto. Mouku smícháme se všemi sypkými přísadami, přidáme tuk a vejce rozšlehané v jogurtu

2. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme ideálně rozválíme přímo na pečícím papíru (popřípadě na vále a přeneseme do vymazaného a vysypaného pekáčku) a vložíme na plech

3. Těsto potřeme tvarohem smíchaným s vejci, cukrem (záleží na chuti, kolik ho chcete dát) a citronovou kůrou, posypeme borůvkami a hustě posypeme drobenkou

4. Tvarohový koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi půl hodiny

5. Po vychladnutí tvarohový koláč můžeme pocukrovat a podávat s čajem či kávou