Obložené chlebíčky s celerovou remuládou a jablkem
Ingredience:
Celer 1/2 bulvy
Kyselejší jablko (ideálně Granny Smith) 1 ks
Chemicky neošetřený citron 1/2 ks
Hladkolistá petržel 1 hrst
Vařený žloutek 1 ks
Kapary 2 lžíce
Kvalitní majonéza 1 lžíce
Hustá zakysaná smetana 2 lžíce
Celozrnná bageta 1 ks
Sůl a čerstvě na mletý bílý pepř
Postup:
1. Celer oloupejte, jablko zbavte slupky podle chuti. Nakrájejte je na jemné nudličky a ihned zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Osolte a opepřete
2. Petrželku nasekejte na drobno, žloutek rozdrobte, z citronu nastrouhejte najemno kůru (1 lžička bude stačit). Přisypte k celeru a jablku, přidejte kapary, majonézu a zakysanou smetanu a pečlivě promíchejte. Uložte do lednice alespoň na 1 hodinu, ideálně přes noc
3. Bagetu nakrájejte na plátky a namažte je remuládou. Ihned podávejte