Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obložené chlebíčky s celerovou remuládou a jablkem

31. 3. 2020

Ingredience:

Celer 1/2 bulvy

Kyselejší jablko (ideálně Granny Smith) 1 ks

Chemicky neošetřený citron 1/2 ks

Hladkolistá petržel 1 hrst

Vařený žloutek 1 ks

Kapary 2 lžíce

Kvalitní majonéza 1 lžíce

Hustá zakysaná smetana 2 lžíce

Celozrnná bageta 1 ks

Sůl a čerstvě na mletý bílý pepř

Postup:

1. Celer oloupejte, jablko zbavte slupky podle chuti. Nakrájejte je na jemné nudličky a ihned zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědly.stazeny-soubor--2-.jpg Osolte a opepřete

2. Petrželku nasekejte na drobno, žloutek rozdrobte, z citronu nastrouhejte najemno kůru (1 lžička bude stačit). Přisypte k celeru a jablku, přidejte kapary, majonézu a zakysanou smetanu a pečlivě promíchejte. Uložte do lednice alespoň na 1 hodinu, ideálně přes noc

3. Bagetu nakrájejte na plátky a namažte je remuládou. Ihned podávejte